30-11-2022 12:21 PM
Hey, hey kopienas draugi!
Man bija iespēja izmēģināt, manuprāt, inovatīvāko Samsung produktu līdz šim - pārnēsājamo projektoru The Freestyle. Šī bija ierīce, ko nu ļoti vēlējos izmēģināt, tik līdz dzirdēju baumas par to. Mans galvenais jautājums šīm izmēģinājumam bija - Vai šāds projektors var pilnībā aizstāt parasto televizoru? Tad nu, par to, kā man gāja un ko es domāju arī, droši varat palasīt
Jāsāk jau ar pašu dizainu, projektors pat par sevi ir ļoti kompakts un viegli, ērti pārvietojams. Vari to droši ielikt oriģinālajā kastītē, nopirkt speciālo futrāli vai vienkārši ielikt somā un droši kaut kur paņemt līdzi. Pašu projektoru var droši novietot uz jebkādas virsmas, jo pamatne ir stabila un droša. Es varbūt pamatnē būtu iestrādājis arī caurumus, lai to būtu iespēja piestiprināt pie sienas vai griestiem, bet ja rokas aug no pareizās vietas un tiešām ir šāda vēlme, tad jau tas ir tikai darīšanas jautājums Projektoram līdzi nāca arī pults, vads ar C tipu abos galos un Super Fast Charger strāvas pārveidotājs. Es noteikti būtu vēl priecājies par ārējo akumulatoru, bet nu, neko darīt
Pati attēla kvalitāte, protams, atšķiras vai kaut ko skaties dienā vai jau vakarā, vai ir vienkrāsains fons (un kādā krāsā vēl) vai tomēr ir krāsains ar vēl visādiem zīmējumiem. Tas, protams, visu ietekmē uzreiz. Pirmajā reizē ieslēdzu, lai paskatītos vienkārši, kāda ir kvalitāte un cik sarežģīti būs visu tagad saregulēt. Problēmu nebija nekādu un attēls bija ļoti labs. Projektors pats noregulēja attēla lielumu, asumu un leņķi, jo uzliku jau protams uzreiz uz nelīdzenas virsmas Šajā ziņā viss bija kārtībā, nemaz nerunājot par televīzijas skatīšanos vakarā
Manas problēmas sākās ar to, ka man bija jāsavieno mans LMT televīzijas bloks ar projektoru. Lai gan es varēju viņu savienot ar bezvadu funkciju un viss gāja, jo taču ir viss jāizmēģina, es tomēr laikam šajā ziņā esmu mazliet vecmodīgs, jo man patīk ierīces savienot ar vadiem Problēma, ar ko es uzreiz saskāros bija tieši šī savienojamība, jo projektoram ir tikai divi porti - USB C un micro HDMI. Par C portu viss skaidrs, tas ir nepieciešams lai būtu strāva, bet lai arī cik daudz un dažādu vadu man nebūtu mājās, šāds micro HDMI man nebija. Brauciens uz veikalu nākošajā dienā un arī man tagad ir šāds vads
Es zinu, ka noteikti būs kāds, kas uzreiz teiks, ka tagad taču vadus nevajag, visu var savienot tāpat. Es zinu, bet man tomēr atsevišķas lietas patīk savienot caur vadu
Noteikti, ļoti forši būtu bijis, ja šāds vads būtu bijis iekļauts jau komplektā, vai arī būtu atstājuši vienkārši parasto HDMI portu un tad bez problēmām
Pie šī paša varu paturpināt, ka arī viens parastais USB ports būtu nācis par labu. Mēs mājās izmantojam ārējo cieto disku, kur glabāt bildes, video un arī filmas, bet mums viņš ir pavecs un vienīgā iespēja savienot ir ar parasto USB. Lai pieslēgtu savu ārējo cieto disku, es pie projektora slēdzu klāt konsoli, kurā pievienoju savu cieto disku un tad tik varējām skatīties kādu no filmām. Šo noteikti es ieteiktu apsvērt
Bija kaut kas, kas man nepatika, tad vajadzētu atkal tomēr kaut ko pozitīvāku Projektoram pašam ir iebūvēts 5W skaļrunis, kas savu funkciju pilda godam. Skaņa ir ļoti laba un kvalitatīva. Jāatzīst, ka vakarā skatoties filmas, tika pieslēgts JBL skaļrunis, lai skaņa būtu iespaidīgāka, bet ik dienas lietošanai arī pilnībā pietiek ar iebūvēto projektora skaļruni
Nelielas problēmas sākumā radīja vienkrāsainas sienas radīšana, jo mājās ir tapetes ar rakstu, kas vienalga ko skatoties, tomēr traucē. Izmeklējot visu māju, secinājām, ka mums nav blatu palagu Beigās atradām jau uz mešanu ārā palagu, kas bija pietiekami liels, bet viņš bija tādā laša krāsā. Bilde bija labāka un jau skatāmāka, bet tomēr tā krāsa līda cauri
Beigās tika atrasts balts lina galdauts, ko piespraudām pie sienas un tas jau bija gandrīz perfektais variants. Attēls bija pietiekoši labs gan pa dienu, gan vakarā, pārējais jau ir mūsu pašu standarti
Jāpiebilst, ka šim galdautam ir neliels puķains raksts, bet tas galīgi netraucē. Un arī uz griestiem skatīties kaut ko nebija variants, jo mums ir pielīmēti putuplasta griesti ar visādiem padziļinājumiem un arī ļoti nepraktisku rakstu
Ja plānojas pirkt šādu projektoru, tad noteikti ir jārēķinās ar to, ka perfektajā variantā, mājās vajadzētu vai nu saliekamu vai nolaižamu ekrānu, lai tiešām varētu izbaudīt jebkādu saturu uz visiem 100%
Par funkcionalitāti baigi neko neiegrimšu Iespējas un funkcijas ir pietiekoši daudz, jo pielāgot var tiešām visu - ekrāna lielumu, sagāzumu, novietojumu, visus asumus un balansus, tāpat arī ar skaņu, visu var pielāgot
Es vienkārši noliku projektoru, ieslēdzu, mazliet pielāgoju ekrāna lielumu un skatījos
Kopumā es biju ļoti apmierināts ar šo projektoru, jo viņš ir kompakts, ērts, iekļaujas, manuprāt, jebkurā interjerā un attēls ir kvalitatīvs pat gaišā dienas laikā. Tad rodas šis sākumā uzdotais jautājums - Vai šāds projektors var pilnībā aizstāt parasto televizoru? Es domāju, ka var, bet ne visās mājās. Vai es iegādātos šādu ierīci? Ja iznāktu nākamais modelis ar papildus USB portu, tad es varbūt apsvērtu šādu domu, bet šobrīd laikam vēl nē Protams, tās ir tikai manas pārdomas un redzējums
Ja nu ir kāds jautājums, droši rakstāt, mēģināšu atbildēt pēc savas pieredzes, jo noteikti kaut ko esmu piemirsis uzrakstīt
30-11-2022 12:31 PM
Hey, @Krisha112! Paldies par The Freestyle apskatu! 🙂 Vai sanāca patestēt arī kādu no straumēšanas platformām, un to savietojamību ar The Freestyle?
Samsung Community komanda
30-11-2022 12:53 PM
Tieši pašā Freestyle negāju iekšā ar savu kontu, jo pēc tam tad jāiet ārā un tā
Tik, cik YouTube iztesteju
01-12-2022 04:19 AM
Pa dienu spilgtums tiešām pietiekams bija ? Man visu laiku atbaidīja kaut kur specifikācijās norādītais spilgtums kurš diži liels nebija.
Ceru ,ka nākamās versijas kas iznāks būs lētākas. Tagad ar visām akcijām jau cena puslīdz okay, bet iznākšanas cena pilnīgi jaunam produktam man liekas dikti par augstu bija.
01-12-2022 10:26 AM
@Krawchi mums principā pa dienu viss apmierināja, šeit gan varbūt jāpiebilst, ka uz testa laiku, projektors bija tādā istabā, kur ir tikai viens logs, tas varbūt noteikti jāņem vērā Ar nākošajām versijām pie šī noteikti tiks padomāts, es domāju
Par cenu nākamajiem projektoriem- es jau domāju, ak kaut kādā mērā cena varētu arī palikt diezgan līdzīga. Par cik šis ir tāds pavisam jauns un nebijis produkts, tad Samsung šobrīd ir iespēja noteikt cenu līmeni
01-12-2022 11:56 AM
Par cenu domāju tā ,ka projektors nav gluži kas unikāls un sarežģīts ,kā piemēram, fold sērija kur cenu var sacelt pamatīgi. Projektori jau ir gadiem pieejami un paši kā tādi nav nekas ļoti wow. Šis gan ,protams, vairāk kā pārnēsājamais domāts, bet nu tāpat. Tad , manuprāt, šādu jaunu iekārtu tieši no samsung vajadzētu piedāvāt par zemu, konkurētspējīgu cenu lai attiecīgi piesaistītu pircējus un ierīce attiecīgi arī tiktu popularizēta, pēc kā jau nākamajos modeļos kopā ar uzlabojumiem iespējams pakāpeniski pacelt arī cenu.