kuupäeval 12-02-2025 10:04 PM
Samsung Odyssey OLED G8 vs G9 Kumb on parim sinu jaoks?
Olen mõlemaid Samsungi Odyssey OLED monitore, G8 ja G9, mõnda aega testinud ja jagan oma kogemusi, et aidata sul teha parim otsus. Mõlemad monitorid on oma klassi parimad, pakkudes erakordset pildikvaliteeti ja funktsioone. Kuid kumb neist on just sinu jaoks parim? Selles võrdluses ja ülevaates analüüsime nende sarnasusi ja erinevusi, keskendudes just neile aspektidele, mis on kasutajate jaoks olulised. Lisaks võrdleme G9 OLED-versiooni ka Samsung Odyssey Neo G9-ga, mis on samuti kumer ja ülikerge ekraaniga, kuid kasutab teist tehnoloogiat (Mini-LED).
OLED G8
OLED G9
Sarnased omadused (G8 ja G9)
Mõlemad monitorid kasutavad OLED-paneele, mis tähendab sügavaid musti toone, elavaid värve ja lõputut kontrasti. See on kohe märgatav nii mängimisel kui ka filmide vaatamisel.
Mõlemad monitorid toetavad 240 Hz värskendussagedust, mis tagab sujuva ja terava pildi ka kõige kiiremates mängudes. Eriti dünaamilistes stseenides on see suur eelis.
Mõlemad monitorid on ülikiire 0,03 ms reaktsiooniajaga, mis vähendab liikumise hägusust ja tagab terava pildi. See on oluline detail, mis eristab neid tavalistest monitoridest.
Mõlemad monitorid on varustatud Smart TV funktsioonidega, mis võimaldavad sul vaadata oma lemmikseriaale ja filme otse monitorilt. See on mugav lisafunktsioon, eriti kui soovid pärast mängimist lihtsalt lõõgastuda.
OLED G8
OLED G9
Erinevused
Odyssey OLED G8
32-tolline 4K UHD OLED ekraan
3840х2160 4K UHD
240Hz värskendussagedus
HDR True Black 400
Kiire reageerimisaeg
Stiilne ja kaasaegne disain
2x 2W kõlarid
CoreLighting+ valgustus
Odyssey OLED G9
49-tolline nõgus ekraan
Võrratu Dual QHD (5120x 1440) eraldusvõime
240 Hz värskendussagedus
VESA DisplayHDR™ Trueblack 400
CoreSync & CoreLighting+ valgustus
2x 2W kõlarid
Kumb on parem? (Minu kogemuse põhjal)
See sõltub sinu vajadustest ja eelistustest, aga ka sellest, kuidas sa monitoori peamiselt kasutad.
OLED G8 Kui otsid teravat ja mitmekülgset monitori, mis sobiks nii mängimiseks kui ka muuks kasutamiseks (nt graafika või videotöötlus), on G8 hea valik. Sellel on terav 4K resolutsioon, traditsiooniline 16:9 kuvasuhe ja mitmekülgsed ühenduvusvõimalused. Lisaks sobib G8 hästi ka konsooliga mängimiseks, kuna sellel on standardne kuvasuhe. Minu isiklikuks lemmikuks osutus just G8, kuna kasutan seda peamiselt konsooliga mängimiseks ja sellel on minu jaoks ideaalne suurus ja kuvasuhe.
OLED G9 Kui soovid üli-immersiivset mängukogemust ja hindad "ultrawide formaati, on G9 parem valik. Sellel on suurem kumer ekraan, mis pakub kaasahaaravamat kogemust, eriti mängudes ja filmides. Alguses oli selle kumerus ja suurus küll harjumatu, kuid pärast mõningast kasutamist harjusin sellega ära ja nautisin selle eeliseid täielikult. Lisaks on G9 ideaalne valik multTaskinguks, kuna võimaldab mugavalt mitut akent kõrvuti hoida. Sellega on väga mugav tööd teha, kuna korraga saab mitu akent lahti hoida. Mis eriti meeldis, oli see, et filme oli sellega väga hea vaadata
Samsung Odyssey Neo G9 vs G9 OLED
Lisaks on huvitav võrrelda G9 OLED-versiooni ka Samsung Odyssey Neo G9-ga. Neo G9 kasutab Mini-LED tehnoloogiat, mis võimaldab saavutada kõrgemat heledust ja kontrasti kui traditsioonilised LCD-ekraanid. Samuti on Neo G9-l kõrgem resolutsioon (5120x2160) kui G9 OLED-l (5120x1440). Samas, OLED-ekraanidel on mustad toonid sügavamad ja värvid elavamad kui Mini-LED ekraanidel. Valik sõltub siin juba isiklikest eelistustest ja sellest, milliseid omadusi rohkem hindad.
Kokkuvõte
Mõlemad monitorid on oma klassi parimad ja pakuvad suurepärast pildikvaliteeti ja funktsioone. Valik sõltub sinu isiklikest vajadustest ja eelistustest. Minu kahe nädala pikkune test näitas, et mõlemal on oma selged eelised ja puudused. Kui sa ei suuda otsustada, siis kaalu järgmisi küsimusi:
Kui suur on sinu eelarve?
Kas sa kasutad monitori peamiselt mängimiseks, tööks või muuks?
Kas sa eelistad traditsioonilist 16:9 kuvasuhet või ultrawide formaati?
Kas sa soovid kumerat ekraani?
Kas sa mängid ka konsoolil?
Kas sulle on olulisem kõrgem heledus ja resolutsioon või sügavamad mustad toonid ja elavamad värvid?
Loodan, et see võrdlus ja ülevaade aitavad sul teha õige otsuse!
kuupäeval 13-02-2025 02:04 PM
@Ricardosuursiim! Tänud, et jagasid enda kogemust 32" Odyssey Neo G8 seadmega!
Samsung Community tiim 🤝
kuupäeval 15-02-2025 10:21 AM
Minule meeldis kindlasti G8 monitor. Suuruselt oli paras silmadele. Kuna kodus lapsed siiski kasutasid seda väga lähedal istudes (kuvar oli laual ja nemad istusid laua juures kohe) siis silmadele oli see väga mugav. G9 on ju ka iseenesest supper võimekas ja äge kuvar, aga minu silmad ei harjunud ära sellega.
Võimekuse poolest olid ma usun mõled väga vinged ja tipptasemel. Ise kui peaksin ostma siis eelistaks silmale mugavamat. Hinna poolest muidugi on niisama lastele koju PS'ga mängimiseks natuke kallis 😀🤑
Ja kuvari taga olev valguslahendus oli ka mu lemmik.